Auto Wassen

Wassen Auto

Alles over auto wassen vind je hier. Tips over auto wassen, car cleaning en auto poetsen.

Auto wassen is niet moeilijk

In principe heb je niet veel nodig om jouw auto van  buiten weer schoon te krijgen.  Je kunt natuurlijk door de wasstraat heen of jouw auto uit handen geven aan dure carcleaners. Maar met een beetje ellebogenvet en wat goede wil kom je al een heel eind! Als het zonnetje schijnt is er toch niets zo fijn als om even de auto wassen en het welbekende “Hé buurman…doe je die van mij ook even!” te horen?

Benodigdheden om de auto te wassen

Waarmee gaan we de auto wassen. Voor de buitenkant van de auto gebruiken we wat allesreiniger of autoshampoo, een emmer (of tuinslang) een spons (let op, geen schuurspons!) en eventueel wat andere middelen om de auto te laten glimmen zoals velgenreiniger, turtlewax of andere zaken waar we in een later artikel over het poetsen van een auto op terug zullen komen.

Het beste kun je een Microvezel spons gebruiken. Deze kun je vast wel bij de action of de blokker vinden.

Buitenkant auto schoonmaken

We gaan nu zelf auto wassen. Het is belangrijk om na te denken waar je jouw auto gaat wassen. Je zou het niet denken maar veiligheid is toch belangrijk. Doe het niet aan een openbare weg waar alle auto’s voorbij razen en je midden op de weg moet staan om de auto te wassen met alle risico’s van dien. Gebruik je de tuinslang? Pas dan op dat niemand erover struikelt en een been breekt terwijl jij fluitend dat vlekje staat weg te werken.

Gebruik niet te heet water om beschadigingen van de lak te voorkomen maar zeker ook geen koud water. Koud water maakt moeilijker schoon dan handwarm water. doe een beetje (dopje of twee) allesreiniger of autoshampoo in de emmer met water en gebruik een mooie zachte spons om de auto van een mooie sop laag te voorzien.

Let op! Gebruik GEEN schuursponsje. Je zult echt niet de eerste zijn die even die aangekoekte vogelpoep wil wegwerken en vervolgens naar een lak hersteller kunt gaan vanwege de krassen. Ook op jouw ramen kun je krassen krijgen door schuursponzen. Voorkomen is beter dan genezen. Een spons kun je makkelijk halen bij eurowinkels of bijvoorbeeld de action voor een paar centen. Het is het risico niet waard.

Autowas spullen kopen

Terwijl je de auto in het sop aan het zetten bent spoel regelmatig met water af. Als het sop (met het vuil) opdroogt dan schiet je er eigenlijk niet veel mee op. Afspoelen zorgt ervoor dat het vuil gelijk van de auto verdwijnt.

Eventueel kun je gelijk de bladeren die onder de motorkap op of in de roosters onder de motorkap terecht zijn gekomen verwijderen. Scheelt weer nare luchtjes in de auto en het zorgt voor een betere lucht doorstroom.

Velgen van de auto schoonmaken

Velgen…het kunnen mooie dingen zijn mits ze schoon zijn. Vooral aluminium, rvs of lichtmetalen velgen kun je mooi schoon krijgen. Je kunt ze voorbehandelen met velgenreiniger zodat het de tijd heeft om bijvoorbeeld stof van remblokjes los te weken. Vaak heeft een wasstraat bij een benzinestation of een carwash ook de mogelijkheid om dit te laten doen. Na het intrekken van de velgenreiniger kun je gewoon met de spons  de velgen afnemen en met water naspoelen. Hardnekkig vuil? Je kunt natuurlijk ook een hogedrukreiniger gebruiken om jouw velgen te lijf te gaan.

Een schone auto en vieze velgen is ook niet echt een mooi gezicht.

Velgenreiniger kun je hier online kopen en je hebt het de volgende dag al in huis! Velgenreiniger online kopen

Tot slot

Heb je de auto afgespoeld? Dan kun je eventueel nog met een microvezeldoek of een zachte doek de auto opwrijven om opgedroogde watervlekken weg te poetsen. Ramen nog even schoonmaken en klaar!

Natuurlijk kun je dan banden nog behandelen met speciaal spul wat er weer voor zorgt dat ze weer mooi zwart zijn en de auto in de was zetten. Maar daar later in een ander artikel meer over.

U vind ons ook op auto wassen startpagina

Allesoverautowassen.nl geeft u tips over auto wassen en is vindbaar onder de volgende trefwoorden: auto wassen met dreft, waarmee auto wassen, auto wassen op straat, nieuwe auto wassen, auto wassen spelletjes, auto wassen tips, auto wassen als het vriest, auto wassen bij vriesweer, auto wassen allesreiniger, auto wassen zonder strepen, auto wassen groene zeep, autowassen tips, auto polijsten tips, auto poetsen tips, watervlekken auto, ramen wassen tips.

3 thoughts on “Auto Wassen

  1. hoe maak in mn auto schoon van olie. Ik heb achter een auto gereden waarvan de motor plofte en nu zit mn auto helemaal onder de olie. Hoe kan ik dit schoonmaken?

  2. Bedankt voor de tips! Ik wilde altijd een auto kunnen rijden en eindelijk heb ik genoeg tijd ervoor! Voordat ik naar een autorijschool ga wil ik eerst zoveel mogelijk nuttige info lezen. Ik realiseerde me wel dat het zeer belangrijk is om je auto op tijd schoon te maken en goed te onderhouden, maar ik wist niet hoe ik het correct kan doen. Bijvoorbeeld, ik had geen idee dat als het water te warm is zal ik de lak kunnen beschadigen. Ik hoop dat in mijn toekomstige autorijschool mijn instructeur meer verschillende details over auto onderhoud zal kunnen vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *