Olievlekken verwijderen van bestrating

Wassen Auto

Vaak wanneer we de auto wassen kijken we ook even de vloeistoffen na. Ruitenwisservloeistof bijvullen en natuurlijk de oliecheck. Mooi moment om even de olie bij te vullen. en dan gebeurt het… je knoeit olie op jow mooie tegels of op de openbare weg. Wat nu? Je moet de olievlekken verwijderen van bestrating,  dat is zeker.

Olievlekken verwijderen
Een bekend gezicht op veel straten…de olievlek!

Olievlekken verwijderen van bestrating

Olievlekken verwijderen
HG olievlekken reiniger

Er zijn meerdere manieren om olievlekken van de straat verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld direct kattengrind , zout of zand op de olievlek strooien en hopen dat het intrekt. Meestal kan dit voldoende zijn. Daarna nog even met heet water en sop eroverheen en dan is het meestal wel opgelost. Natuurlijk kun je ook voor professionele middeltjes gaan.
Koop hier professionele olievlekken verwijderaar

Voor de prijs hoef je het op zich niet te laten maar het kan zijn dat je grind of zand sneller bij de hand hebt natuurlijk.

Waarom olievlekken verwijderen?

Geloof me, er zijn zat mensen die met een lekkende auto rondrijden en overal hun sporen nalaten of mensen die na het bijvullen van hun olie (en geknoeid hebben) het vertikken om de olie van de straat te verwijderen. Niet echt milieuvriendelijk en we kennen allemaal wel die parkeerplaatsen met van die donkere olievlekken erop. En nee het spoelt niet weg bij wat regen! Er kan soms jaren overheen gaan voordat een vlek weggetrokken is.

De vervuiler betaald!

Let op! Als de gemeente weet dat jij degene bent die de olievlekken op straat achterlaat dan kan er een fikse rekening jouw kant op komen voor het reinigen of zelfs het opnieuw bestraten van de vervuilde plek. Dat wil je niet…

Als je jouw auto gaat wassen of vloeistoffen bijvult of vervangt ben je zelf verantwoordelijk dit op een milieuvriendelijke manier te doen en ook zorg te dragen voor eventuele vervuiling die je creëert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *