Auto wassen in de wasstraat? Wat is nu het beste wanneer je jouw auto wil wassen. Lekker met de hand wassen of gewoon even snel door de wasstraat? Voor allebei valt iets te zeggen natuurlijk. Autowassen met de hand hebben we reeds besproken in een ander artikel.

Waarom de wasstraat of de carwash

Waarom de auto wassen in een wasstraat. Simpel, Je hoeft niet zelf de auto te wassen, het wordt voor je gedaan. Het woord zegt het al: Car Wash. En daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. een wasstraat doet niets wat jij zelf ook niet zou kunnen. Het gaat om het gemak en de snelheid. Wasstraten of Carwashes zijn er in alle soorten en maten. Het kan een op zichzelf staande straat of carwash zijn of een wasstraat bij een tankstation. Vaak hebben ze ook wel een stofzuiger, velgenreiniger en een mattenklopper bij de wasstraat die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken. Je hebt wasstraten waar de auto door de straat heen wordt getrokken en langs alle borstels gaat. Maar je hebt ook wasstraten waar je jouw auto in parkeert en je vervolgens uit de auto moet en kunt toekijken hoe de auto gewassen wordt.

Wat kost de wasstraat of carwash

De kosten kunnen per carwash en per stad of dorp erg verschillen. Het hangt ook erg af van hoe de straat werkt. Is het bijvoorbeeld een wasbox waar je zelf met een hogedrukreiniger de auto moet schoonmaken of is het een volautomatische wasstraat? Het zijn allemaal factoren die de prijs van het autowassen kunnen bepalen. Gemiddeld moet je rekening houden met een bedrag van tussen de € 5 euro en de € 20 euroWatch movie online Logan (2017)

Met een nieuwe auto door de wasstraat

Is het slim om met een nieuwe auto door de carwash te gaan? Een aantal jaar geleden was het antwoord nog duidelijk nee. Dit omdat de borstels van de carwash leken op die harde plastic haren die je vaak ook bij tuinbezems ziet. Dat betekende dat je dit direct terug kon zien in de lak van de nieuwe auto. Vaak zaten daar kringen op die je, vooral met fel zonlicht, goed kon zien.

Tegenwoordig zijn de “borstels”vaak van een zachter “zeem-achtig” materiaal gemaakt en dus veel minder schadelijk voor jouw auto. Het blijft echter altijd jouw eigen verantwoordelijkheid wanneer je met jouw auto door een carwash heen gaat. Je zult niet de eerste zijn die een spiegel of antenne mist bij het uitrijden van de wasstraat. En een eigenaar zal zich altijd beroepen op eigen risico.

Gelukkig is de techniek sterk verbeterd en kun je over het algemeen met een gerust hart jouw bolide door de carwash heen sturen.

Voordeel van de wasstraat is dat ze meerdere programma’s hebben. Zo kun je kiezen voor hotwax, behandeling van de onderkant van de auto (nooit de waarde van ingezien), velgenbehandeling en is hij natuurlijk gelijk droog..

Al met al is het maar wat je wilt betalen en hoeveel haast je hebt. En soms is het natuurlijk ook gewoon leuk om met de kinderen door de wasstraat te gaan ?

Vergeet dan alleen niet de deuren en ramen goed te sluiten…

Wil je zelf jouw auto wassen met een hogedrukreiniger? Dan kun je die hier makkelijk bestellen en de volgende dag al in huis hebben: Hogedrukreiniger online kopen

Dit kan ook interessant voor je zijn

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Auto wassen in de wasstraat kan dat kwaad?

  1. Geachte,
    Bestaan er een car-washen met een wasstraat waarbij de auto verplaatst via transsportband tijdens de wasbeurt en na het drogen de auto zo goed als volledig buiten staat tot de auto gedroogd is ,dus zonder sluis tijdens drogen. Droog blazers staan juist achter buitendeur. Tijdens het drogen wordt de auto terug nat bij regen voor hij gedroogd is .Zijn dit veelvoorkomende toestanden?

    Dank u

    1. Ik heb dit nog niet gezien maar het zou zo maar kunnen dat dit wel bestaat. Misschien dat andere bezoekers van deze site hier antwoord op hebben. Je blijft altijd wel wat druppels zien en als het regent tja…. Bedankt voor uw reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.